uploaded pictureImages by reesorts and  Kasjan Farbisz from Pixabay  

   Er wordt gezegd als een lange tijd wijsheid: "Reizen en verandering van plaats geven nieuwe kracht aan de geest." - Seneca

Reizen naar het buitenland heeft zijn leuke en zonnige kant. Je ontmoet nieuwe mensen, zie nieuwe plaatsen, ervaar nieuwe culturen, spreek een andere taal, proef nieuw eten en geniet van een ander bedrijf.

Toch kunnen we tijdens het reizen met allerlei situaties geconfronteerd worden. Ik herinner me in de jaren negentig dat mijn broer 18 was en dat het de eerste keer was dat hij ooit alleen naar Parijs reisde. 'S Nachts alleen in de metro terugkomend, werd hij lastiggevallen door een Afrikaanse straatbende, die al het contante geld dat hij bij zich had stal en wegliep. Het was een schokkende ervaring voor hem, en het enige dat hem in staat stelde om hulp te krijgen was dat hij 50 francs in zijn linkerschoen had verborgen, zodat hij in staat was om de metro te berijden en terug te gaan naar zijn hotel. Heeft dat voorval mijn broer belet terug te gaan naar Parijs? NOOIT! Nu getrouwd met twee kinderen, maakt hij er een gewoonte van om om de paar jaar naar Parijs te reizen, want, zoals hij zegt, "Parijs is de stad van plezier en elegantie voor mij".

Als we ons allemaal herinneren aan de ervaringen die we hebben opgedaan tijdens onze reizen, van ontbrekende vliegtuigen, tot het kwijtraken van onze paspoorten, onze bagage misplaatst vinden in een andere vlucht, geld verliezen, extra betalen zonder het te weten ... enz., Zijn de verhalen ontelbaar. Het is waar dat we op het moment van het incident zelf behoorlijk getraumatiseerd zijn, maar na een tijdje wordt het gewoon een grappige herinnering die we aan onze vrienden en kinderen vertellen, samen met de lessen die daaruit worden geleerd.

Als je naar Hurghada komt, kun je zonnig weer verwachten, een koel briesje, geweldige stranden, leuke excursies, vriendelijke mensen en lekker eten.

Als je je duiken hebt geboekt via "Dive-Hurghada", hoef je je geen zorgen te maken over je transfer van het hotel naar de duiklocatie en terug. Maar als je van plan bent om 's nachts uit te gaan, kan het een uitdaging zijn om van de ene plaats naar de andere te gaan, tenzij je de verschillende vervoerswijzen kent die je kunt gebruiken.

De lokale Micro-bus:


Dit is de gemakkelijkste en goedkoopste manier van openbaar vervoer in Hurghada. Het is een kleine witte bus die tot 14 personen tegelijkertijd kan vervoeren.

Voordeel: de prijs van één rit kan variëren van EGP 2,5 tot 5 (minder dan een halve euro). Als u een groep van 2 of meer reizigers bent en u met een krap budget door de stad reist, kan dit erg nuttig voor u zijn.

Nadeel: Microbuses lijken het grootste deel van de tijd op de shuttlebussen van hotels en toeristische instellingen, behalve dat ze geen logo's hebben. Ook zijn de stoelen een beetje krap en zijn de routes zeer beperkt, van Hurghada-stad alleen van / naar de stad. Bestuurders spreken geen andere talen dan Arabisch en het kan een beetje moeilijk zijn voor een buitenlander om te weten waar ze naartoe moeten als ze niet bekend zijn met de stad.

De lokale taxi:Ze onderscheiden zich door hun speciale kleuren (oranje en blauw) en je kunt ze overal in de stad vinden.

Voordeel: ze zijn iets comfortabeler dan de Microbus. Het type auto dat je normaal gesproken vindt, is "Hyundai Verna". Elke taxi heeft een codenummer dat duidelijk op de deur is gestempeld. Als de chauffeur iets vervelends doet, kunt u dit direct aan de politie melden door de code op de deur te vermelden en zij handelen rechtstreeks met hem af.

Nadeel: de meeste auto's zijn niet voorzien van airconditioning. Er is een zichtbare meter in elke taxi om de te betalen prijs weer te geven, maar geen enkele taxi gebruikt deze daadwerkelijk. Daarom is het moeilijk om de juiste prijs voor een rit te kennen tijdens het gebruik van deze manier van transport. Veel taxichauffeurs rijden te snel en spreken geen andere talen dan het Arabisch. Soms kunnen ze overdrijven in hun prijsschatting en als de reiziger niet op de hoogte is van de verschillende valutarekeningen in Egypte, kan de bestuurder gemakkelijk de reiziger tegenhouden en EGP 100 in plaats van 10 nemen.

Als u ervoor kiest om een ​​taxi te nemen, overweeg dan dat de minimale beurs EGP 15 is, tot 100 (afhankelijk van welk deel van Hurghada u naar toe verhuist) en als u ervoor kiest om naar Makadi Bay, Soma Bay, El Gouna of Sahl Hashish te gaan de beurs kan oplopen tot EGP 300 per rit.

ABC Taxi:


Dit is een vrij nieuwe dienst in Hurghada (begon een paar jaar geleden).

Voordeel: deze  service  is  bereikbaar  via  een  mobiele  telefoon .  Het enige wat u hoeft te doen, is bellen naar +20100222 8294. Er wordt geen telefoonkosten in rekening gebracht, omdat de lijn wordt gesloten en een operator u terugbelt om te vragen waar u uit kunt kiezen. U ontvangt een sms met de kentekens van de auto. Het duurt 10 tot 20 minuten om uw ophaallocatie te bereiken (afhankelijk van de beschikbaarheid van auto's en de locatie in de buurt). Mooie comfortabele auto's, met airconditioning en chauffeurs van goede kwaliteit die andere talen spreken dan het Arabisch. De bestuurder heeft een applicatie op zijn mobiele telefoon die precies aangeeft hoeveel geld moet worden betaald voor de rit en de betaling gebeurt in contanten in Egyptische ponden.

Nadeel: de auto's hebben geen onderscheidende tekens. Ze zien eruit als normale auto's, waardoor het een beetje moeilijk te herkennen is, tenzij je de plaatnummers weet te lezen. Als u geen Egyptische valuta heeft en u in andere valuta wilt betalen, voert de chauffeur de berekeningen uit op basis van wat op zijn apparaat wordt weergegeven en kan de wisselkoers verschillen van het aangekondigde tarief van de bank, afhankelijk van het beleid van het ABC-bedrijf en aangekondigd tarief op de dag van de reis.


Careem /Uber Transportation Service:

 

Deze service is erg nieuw in Hurghada (gestart in 2017) en kan erg handig zijn voor individuele reizigers. Het enige wat u hoeft te doen, is de applicatie downloaden van de App Store op uw mobiele telefoon en uw Credit Card erop aansluiten en u bent klaar om hem te gebruiken.

Voordeel: net als bij ABC taxi, kunt u een mooie schone, comfortabele en van airconditioning voorziene auto verwachten. Met een simpele klik op uw app, boekt u een auto. De applicatie geeft de verwachte aankomsttijd van de bestuurder aan, evenals de naam van de bestuurder, zijn foto en het type auto dat hij verwacht, evenals het nummer van de plaat. De chauffeur belt de client zodra deze het verzoek ontvangt. Ze kunnen andere talen spreken dan Arabisch. U kunt contant betalen als u geen creditcard hebt. De applicatie geeft vervolgens de prijs voor de rit aan en u kunt daarna de driver en de service in de app store beoordelen.

Nadeel: de auto's, zoals ABC taxi, hebben geen onderscheidend teken. Ze zien eruit als normale auto's. Als u geen Egyptische ponden heeft, kunt u in andere valuta betalen volgens de koers die de chauffeur u ter plaatse geeft (niet noodzakelijk het tarief dat door de bank is aangekondigd).

In alle gevallen, als u uw duiken boekt met "Dive-Hurghada", zullen wij u tijdens uw verblijf helpen en ervoor zorgen dat uw verkeer gemakkelijk en veilig wordt gemaakt met gemak en eerlijke prijzen.
Dalia Saleh - Clients Relations Manager