8 gewoonten van de zeer aanbevolen duikcentra in Egypte

8 gewoonten van de zeer aanbevolen duikcentra in Egypte

Het toerisme, met name duikscholen in Hurghada, is een van de moeilijkste bedrijven om mee om te gaan. Het leiden van een groep mensen, het beheren van al hun duikbehoeften en het inspelen op hun individuele verzoeken kan op een bepaald moment een nachtmerrie zijn. Toch, voor degenen die uit passie en opwinding in dit bedrijf komen, helpen ze de meerderheid van hun toeristen om te genieten, te ontspannen en naar huis terug te keren met leuke herinneringen voor hun vakantie.

Lees verder

Rode Zee Steenvissen  - De meester in vermomming

Rode Zee Steenvissen - De meester in vermomming

Geloof het of niet, er is maar 1 soort steenvis in de Rode Zee (Synanceia verrucosa), hoewel ten minste 5 andere soorten door duikers vaak worden aangezien voor steenvissen. Dit zijn de schorpioenvissen, waarvan er 4 verschillende soorten zijn en de draadvormige duivels. Dit is niet verrassend als je bedenkt dat schorpioenvissen, koraalduivels en steenvissen allemaal tot dezelfde familie behoren (scorpaenidae).

Lees verder

Red Sea Eels - Inspiratie voor

Red Sea Eels - Inspiratie voor "Alien"

Murenen zijn een van de fascinerende wezens van de zee. Het gerucht gaat dat Riddley Scott, regisseur van de film "Alien", werd geïnspireerd door video's van duikers uit de Rode Zee in Hurghada over Murenen bij het creëren van de hoofdpersoon van zijn film. Of het nu waar is of niet, en of je nu een zeebioloog bent of gewoon een student duikcursussen in Hurghada, of een liefhebber van het zeeleven, dit schepsel is het bestuderen waard.

Lees verder