De eenvoudige handleiding om uw financiën te beheren tijdens uw vakantie in Hurghada
    Dromen van reizen naar het buitenland is een visie voor veel mensen over de hele wereld. Eén woord kan deze visie veranderen in een nachtmerrie, die "DE BEGROTING" is!

Het is een normale gewoonte voor alle frequente reizigers om het budget dat ze tijdens hun vakantie willen gebruiken, in overweging te nemen en zorgvuldig hun bestedingspatroon te plannen om ervoor te zorgen dat hun uitgaven binnen de grenzen van hun vastgestelde budget blijven. Verstandige reizigers werken aan het genieten van hun tijd zonder een schuld te krijgen.

Maar wanneer we naar een ander land reizen, kan ons vooraf ingestelde budget gemakkelijk verkeerd worden berekend, vooral als we de verschillende valutaberekeningen niet kennen van het land dat we bezoeken. Als we de werkelijke waarde van services versus de valuta van het land niet weten, kan dit misleidend zijn.

Tijdens uw bezoek aan Hurghada, zult u verschillende dienstverleners moeten behandelen: supermarkten, bars, pubs, restaurants, taxi's ... enz. De meeste van deze plaatsen gaan over creditcards, maar soms werkt de POS-machine niet of is deze niet beschikbaar, wat de plaats vereist om met contant geld om te gaan. Betaling in uw valuta kan verwarrend zijn als de serviceprovider geen prijslijst in vreemde valuta verstrekt. Daarom is betalen in Egyptische muntbiljetten gemakkelijker in deze gevallen.

Om de Egyptische muntbiljetten te ontvangen, kunt u de volgende diensten gebruiken:

Banks:

Ze zijn elke zondag van zondag tot donderdag geopend van 08.30 uur tot 14.30 uur. Als u contant geld in uw valuta heeft en deze wilt inruilen, kunt u eenvoudig een bank in Hurghada bezoeken en Egyptisch pond ontvangen op basis van de aangekondigde koers van de dag. De meeste lokale en internationale banken zijn bijeen in een gebied genaamd "Banks 'District" in de Al Kawthar-nederzetting. Ook vindt u filialen van verschillende banken in Sheraton Road.U kunt ook de hele dag gebruikmaken van de geldautomaten in de National Bank of Egypt (NBE) of Banque Misr (BM) of Commercial International Bank (CIB) om de wisseltransacties uit te voeren.

Valutawisselkantoren:

Ze zijn geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Dit zijn kleine kantoren overal in Hurghada. Ze onderscheiden zich door de tekenen van verschillende wisselkoersen op hun façades. U kunt uw valuta inwisselen op basis van de aangekondigde koers per dag, wat bijna hetzelfde percentage is dat door de banken is aangekondigd.

Geldautomaten:

Als u meer op uw gemak bent en u tijdens het reizen niet veel contant geld bij zich hebt, kunt u eenvoudig uw creditcard gebruiken om contant geld op te nemen bij een geldautomaat in Hurghada. Je kunt ze vinden in het bankgebied en ook als zelfstandige machines in restaurants, hotels en op straat. Wees voorzichtig dat soms bankpasjes niet werken op geldautomaten, tenzij u uw bank in uw land duidelijk hebt geïnstrueerd om uw bankkaart in het buitenland te laten werken. Op basis van het beleid van uw bank en de dagelijkse limieten van de ATM van de Egyptische bank, kunt u zich terugtrekken van minimaal EGP 3000 per dag tot een maximum van EGP 8000 per dag. De facturen die u van de machine krijgt zijn meestal EGP 200, 100 en 50. Zeer zeldzaam dat u een factuur van EGP 20 of 10 krijgt.
Het wordt aanbevolen om de machines van de nationale banken (National Bank of Egypt en Bank Misr) te gebruiken om de optimale tarieven op de dag te krijgen.

Als u eenmaal uw geld heeft, is het belangrijk om het onderscheid tussen elke factuur te kennen en voor elk een inschatend koopvermogen te kennen.

Wisselkoersrekening van EGP 200:Dit is het equivalent van ongeveer 10 Euro . Je kunt een fatsoenlijke maaltijd nuttigen in een coffeeshop voor EGP 200. Je kunt ook boodschappen (chips, chocolaatjes, sappen) voor een dag voor 2 personen kopen met hetzelfde bedrag. U kunt uw mobiele telefoon (lokale lijn) en internetmobiel met dit bedrag opladen en het zou oproepen en internetgebruik voor een week of langer dekken (afhankelijk van uw verbruikscijfer).

Valutawet van EGP 100:Dit is het equivalent van ongeveer 5 Euro . Je kunt een shisha en een sap of koffie voor EGP 100 krijgen. Je kunt een pakket van 150 gram gemengde noten kopen bij de Bestway-supermarkt. Je kunt een bord salade of een pizza voor een in een coffeeshop krijgen.
 
Valutawet van EGP 50:Dit is het equivalent van ongeveer 2,5 euro. Je kunt goedkoop goedkoop Egyptisch straatvoedsel eten zoals dwaas en falafel, koshari, hawashi en feteer. Je kunt krijgen als 3 tot 4 grote flessen water. Je kunt 1 tot 2 koude bieren krijgen met dit bedrag (afhankelijk van de plaats waar je het vandaan haalt) en je kunt internet op je mobiel opladen waarmee je een dag of twee op internet kunt surfen (afhankelijk van je verbruik)

De bovengenoemde rekeningen zijn van een vrij hoge waarde. Zorg ervoor dat je het niet met de wijziging verwisselt, of de lagere waarde rekeningen zoals EGP 20, EGP 10, EGP 5, EGP 1 en EGP 0.50, die er als volgt uitzien:

EGP 20: EGP 10: EGP 5:  EGP 1: 
EGP 0.5: Dus onthoud, als je eenmaal begint te handelen met de Egyptische valutarekeningen, wees dan voorzichtig met wat je betaalt en wat je terugneemt om ervoor te zorgen dat je budget op schema ligt!


Dalia Saleh - Clients Relations Manager