uploaded picture

Image by Pete Linforth from Pixabay 

Is Egypte veilig om te reizen?

    In de afgelopen 50 jaar was Egypte de bestemming voor toeristen van overal ter wereld. Wat hun interesse ook was, Egypte had altijd wel iets te bieden. Kolossale monumenten, geweldige stranden, een rijkdom aan zeeleven, fantastische Sahara, kerken en moskeeën, een prachtige rivier de Nijl, een echt cool nachtleven in Caïro en andere toeristische steden. Het was het teken van "VREDE". We hadden overal reclameborden met de zinnen in het Arabisch en Engels "Welcome To Egypt"; "Betreed het met vrede en veiligheid".

uploaded picture

Luxor November 2010

Sinds de zo geroepen "Arabische lente stijgt" die in 2011 in heel Midden-Oosten en Noord-Afrika is begonnen, werd deze hele regio door de media bestempeld als "De rode zone". En ik wil graag het woord "MEDIA" benadrukken. Ik ben in Cairo geboren. Al mijn herinneringen en leven zijn er. Ik ga naar werk; Ik ontmoet vrienden; Ik ga naar buiten en alles is echt zo normaal als het zou kunnen zijn.

Statistisch gezien, als je een fervent onderzoeker bent en je alleen wordt bestuurd door rapporten en cijfers, kan ik je verzekeren dat je GEEN voet buiten je huis zult zetten of zelfs maar DENK om in een vliegtuig te gaan en een nieuw land te bezoeken, simpelweg omdat de hele wereld staat in brand! Van Alaska, de koudste staat in de VS tot Santa Cruise in het verre zuiden van Latijns-Amerika. Van Siberië tot Zuid-Afrika. Van Japan en Malaysia tot de "Media" verklaarden vreedzame landen als Zwitserland, Denemarken, Noorwegen of Finland, er zijn misdaden. Alle soorten misdaden. En als je je kansen om ergens in een bepaalde tijd, in welke vorm dan ook, op welke plek dan ook in de wereld gekwetst te zien, zul je ironisch genoeg beseffen dat je een gelijkmatige kans hebt om met je geweer in je land met een pistool bestolen te worden evenals enig ander land in de wereld, als het gebeurde dat je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats aanwezig was!

Dit is heel typerend voor Egypte, net als voor de VS of een ander land in de wereld. Steden en wijken verschillen naargelang de economische en sociale status van de bewoners. Als je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats in Manhattan of Bronx of Queens in New York bent, sta je heel erg bloot aan pijn, net zoals rondhangen in gebieden als Mansheyet Nasser, Doueka of Ein El Sira in Cairo voor voorbeeld.

Op basis van het bovenstaande, en om te genieten van een geweldige vakantie in Egypte om te ontspannen en weer thuis te komen met geweldige herinneringen, bezoek Luxor, Aswan, Cairo (bepaalde gebieden), Alexandrië, Sharm El Sheikh, Hurghada, Dahab, Noweiba, Marsa Alam en de lijst met mooie steden kan voor altijd doorgaan, afhankelijk van uw vakantiebehoeften.

uploaded picture

Omdat ik van duiken houd, is mijn favoriete stad voor mij de mooie Hurghada. Zandstranden, fantastische landschappen en adembenemende duikspots. Dit is een stad die geschikt is voor elke smaak. Als u een back packer bent en een beperkt budget hebt, vindt u kleine hotels of appartementen te huur. Als u van luxe houdt, vindt u hotels met 5 en 7 sterren die aan uw behoeften voldoen en de service bieden waarnaar u op zoek bent.

Als je wilt duiken en de schoonheden wilt verkennen die onder water verborgen zijn, kijk dan op Dive-Hurghada.com. Het geeft je een uitgebreid overzicht van alles wat met duiken in de Rode Zee te maken heeft, evenals een fantastische service.

Samenvattend, denk niet meer. Egypte blijft altijd een geweldig land om te bezoeken. Plan je volgende vakantie, neem een vliegtuig naar Hurghada en RELAX!


Dalia Saleh - Clients Relations Manager