uploaded picture


De stad die de zon bezit

    De zon, deze gloeiende massa van hitte, gecentreerd in de lucht, de wereld verlichtend en zijn gouden stralen zendt om de aarde op te warmen en leven te geven aan al zijn schepselen. Heb je je ooit kunnen voorstellen hoe het voelt om het te bezitten? Om elke ochtend wakker te worden, open je je raam en zie je het ?? Om zijn warmte op je blote huid te voelen en te genieten van dit gevoel van warmte dat in je aderen sist?

Dit is geen droom of deel van een sprookje. Het is heel gemakkelijk om de zon te bezitten! Het enige dat u hoeft te doen, is uw vliegticket bij een reisbureau boeken en rechtstreeks naar Hurghada, de centrale stad van de Rode Zee in Egypte, vliegen.

Hurghada wordt beschouwd als een van de veiligste toeristische bestemmingen ter wereld. Deze prachtige stad ligt in het zuidelijke deel van Egypte dat bekend staat als "Opper-Egypte". De geografische aard van de stad, gelegen langs de kust en omringd door de keten van bergen van de rode zee, creëert het subtropisch-achtergebleven klimaat van Hurghada.

Daarom is de temperatuur opmerkelijk warm gedurende ten minste acht tot tien en een halve maand van het jaar (eind februari tot eerste helft van december). Van eind februari tot eind mei, evenals van september tot de eerste helft van november, kan de temperatuur dag en nacht achtereenvolgens variëren van 38 tot 20 ° C.

Bovendien wordt het hete woestijnklimaat in Hurghada gekenmerkt door uitzonderlijk warme perioden van het jaar, met name van juni tot augustus, waar de temperatuur de 45 ° C overdag kan overschrijden en de zon heel sterk kan zijn. Tijdens koudere periodes, met name in de tweede helft van december tot eind februari, kan de nachttemperatuur echter drastisch dalen. Temperaturen variëren van 18 tot 20 ° C op de dag en kunnen 's nachts tot niet minder dan 10 ° C dalen. Er is het hele jaar een grotendeels ongebroken zonneschijn en het klimaat is over het algemeen warm, zonnig en droog.

Dit specifieke klimaat maakt Hurghada DE bestemming voor watersportfans en duikreizigers van over de hele wereld vanwege de gematigde watertemperatuur, evenals de grote kans op wind in de periode van maart tot mei.

 

Tips om het hele jaar door te genieten van het duiken in Hurghada:

Bezoek van 15 december tot eind februari (verfrissende watertemperatuur):

 • Zorg ervoor dat u een duikpak van 7 mm huurt of koopt
 • Als je normaal onder water koud voelt, doe dan een lycra-T-shirt op je zwemkleding voordat je je natte pak draagt.
 • Zorg er tijdens het varen voor dat je je eigen warme wrapper of badjas of grote handdoek hebt om jezelf goed te drogen als je eenmaal uit het water bent
 • Zorg ervoor dat je een trui of een warm katoenen sweatshirt hebt om het te leggen tijdens het wachten op de tweede duik tijdens het oppervlakte-interval
 • Zorg ervoor dat je je natte pak tussen de duiken droogt door het op een hanger tegenover de luchtstroom te plaatsen
 • Geniet van een aantal warme dranken tijdens oppervlakte-intervallen

Genieten van de winter in Hurghada

Bezoek van maart tot mei of van september tot de eerste helft van december (milde watertemperatuur):

 • Gebruik je normale natpak van 3 tot 5 mm
 • Zorg voor een lichte dekking om je zwemkleding aan te trekken tijdens rondzwerven in de boot tijdens oppervlakte-intervallen
 • Krijg bruiningsolie en geniet van lange zonnebaden op het dek
 • Drink veel water om uitdroging te voorkomen
 • Vermijd langdurig het dragen van je natte pak terwijl je aan dek bent

Bezoek van juni tot augustus (temperatuur warm tot warm water):

 • Gebruik 3 mm korte natte pakken
 • Je kunt zelfs je uitrusting (BDC, vinnen, masker en regelaar) direct op je zwempak of op een kort T-shirt dragen.
 • Zorg ervoor dat je tijdens het dek veel water drinkt om uitdroging te voorkomen
 • Blijf zoveel mogelijk in de schaduw
 • Zorg voor een goed beschermend zonnescherm om verbranding van de huid te voorkomen
 • Als je eenmaal uit het water bent, trek je je natte pak uit om te voorkomen dat je het warm hebt.

Genieten van de zomertijd in Hurghada

Ga naar voor meer informatie over de temperatuur in Hurghada en de geschikte pakken voor elke duikmaand https://dive-hurghada.nl/weather

uploaded picture

 

Dalia Saleh - Clients Relations Manager