De eenvoudige gids voor beginners
op het gebied van duiken: 
Hoe een duikcentrum te kiezen
    Reizen is een leven lang leren. Van het ene land naar het andere gaan, rondreizen in exotische steden, nieuwe plekken bezoeken en nieuwe mensen ontmoeten, kan zo'n geweldige oefening zijn en een grote toegevoegde waarde hebben. Het verbetert je kennis, bouwt je karakter en vormt je persoonlijkheid. Toch betekent reizen buiten de grenzen van uw land een zekere mate van risico. Naar plaatsen gaan waar je een 'buitenlander' bent en behandeld als een toerist of een vreemdeling, kan een intimiderende ervaring zijn als je betrokken raakt bij het verkeerde type van lokale mensen in welk land dan ook. Het type personen dat je ziet als een lopende portemonnee, klaar om je af te trekken van je laatste dubbeltje en je een minder dan middelmatige ervaring te geven van de stad die je bezoekt.
 
Als het gaat om duiken op verschillende plaatsen in de wereld, is hetzelfde concept van toepassing. Of je nu in Galapagos, Malediven, Australië of Zuidoost-Azië bent, beginnende duikers moeten contact opnemen met betrouwbare duikcentra om een ​​veilige en leuke duikervaring te garanderen.
 
Hurghada is de belangrijkste stad om te duiken in Egypte en is een van de meest exquise duiklocaties ter wereld. Mooi onderwaterleven, fantastisch onderwaterzicht, milde watertemperatuur en warm weer het hele jaar door, evenals verschillende locaties voor nachtwrak en diep duiken. Daarom bestaat deze stad alleen al uit meer dan 100 duikcentra die zich in hotels en resorts bevinden of zelfstandige winkels in commerciële gebieden. Het kiezen van het juiste duikcentrum om mee om te gaan kan een hele uitdaging zijn, omdat ze allemaal dezelfde excursies en aanbiedingen aanbieden. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde aspecten bij het kiezen van je duikcentrum tijdens een bezoek aan Hurghada.
 
Controleer of het centrum online aanwezig is:

Veel duikcentra in Hurghada functioneren alleen om hotelgasten te bedienen die in het hotel van het resort verblijven en ze richten zich meer op persoonlijke interactie. Dit kan lastig zijn, omdat de persoon die met je communiceert misschien lijkt en lijkt op experts op het gebied van duiken, maar hij / zij heeft misschien geen praktijkervaring.
Een professioneel duikcentrum moet online professioneel aanwezig zijn. Bezoek hun website, controleer op inloggegevens en profielen van de mensen die het gebruiken. Controleer de beoordelingen van zijn service via beroemde reissites zoals www.lonelyplanet.com, www.booking.com, www.google.com en www.tripadvisor.com. Zoek naar hun Facebook-pagina en bekijk de vragen en opmerkingen van hun berichten en klanten en observeer de antwoorden op de paginabeheerder om het niveau van professionaliteit te evalueren.

 
 
Laat u niet misleiden door een goedkope prijs:
 
In tijden van crisis en economische stagnatie neigen serviceproviders naar verschillende prijsstrategieën, waarbij ze zich richten op het aanbieden van soms onrealistische kortingen om solo duikers of prijsbewuste reizigers aan te trekken. Als het duikcentrum onweerstaanbaar goedkope prijzen aanbiedt (minder dan 40 USD of 35 Euro per duik), zorg dan dat dit van invloed is op andere aspecten van de duikervaring. Onthouden! Bij het duiken, "Veiligheid komt eerst". Goedkope prijzen kunnen een compromis opleveren met de kwaliteit van de service, inclusief maar niet beperkt tot de kwaliteit van de boot, de uitrusting, het aangeboden voedsel ... enz. Je gelukkig voelen om een ​​dag lang goedkoop te betalen voor je duik is goed. Vergeet niet dat als je een slechte kwaliteit eten eet en ziek wordt, je hele vakantie is verpest.

 

Vragen stellen:

Als je eerste contactpunt met het duikcentrum via een website is, kijk dan voor de "neem contact met ons op" sectie of zelfs de live chat. Neem een ​​realtime verbinding met de bemanning en neem het initiatief om vragen te stellen:
 
  • Wat is hun duikrelatie (PADI, CIMAS, SSI ... enz.)?
  • Wat is het nummer van de instructeurskaart?
  • Hoeveel sites dekken ze? (hoe meer duiklocaties, hoe meer ervaren ze zijn)
  • Wat is de variëteit aan excursies die ze aanbieden?
  • Welke talen gebruiken ze om te communiceren?
  • Wat zijn de cursussen die ze aanbieden?
 
Als je eenmaal op de locatie bent om te duiken, controleer dan de uitrusting en doe een goede inspectie en zie de standaard van de uitrusting die voor duiken wordt gebruikt en zorg ervoor dat ze goed worden onderhouden. Kijk rond voor certificaten en controleer hun datums. Het belangrijkste is dat u ervoor zorgt dat de personen die u op de website zag, dezelfde mensen zijn die u echt ontmoet om de betrouwbaarheid te waarborgen.
 
Volg je intuïtie:
 
Als je eenmaal in de boot stapt, kijk dan snel en observeer alles om je heen. Controleer de status van de boot, of deze goed is onderhouden of niet. Controleer de apparatuur en zorg ervoor dat ze goed te gebruiken zijn. Zoek naar de beschikbare EHBO-koffer en kijk of de boei beschikbaar is voor een noodgeval. Controleer voordat u uw apparatuur installeert de kwaliteit van de lucht in de tanks door een adem uit de regelaar in te ademen en de lucht te proeven voordat u naar het water gaat. Controleer ook het aantal personen op de boot. Zorg ervoor dat het aantal gasten rond evenredig is met de grootte van de boot. Controleer het gedrag van de bemanning en zorg ervoor dat ze werken volgens de veiligheidsnormen van internationale banden (vooral PADI).

Let op de persoonlijke benadering: Denk aan het volgende: je bent op vakantie en je bent het aan jezelf verplicht om plezier te maken. Bedenk dat personeel in duikcentra u zich welkom en belangrijk laat voelen. Het gaat er niet om een ​​fortuin te spenderen en de meest luxueuze en dure boot te krijgen. Integendeel, het gebruik van een zeer laag budget voor duiken kan negatieve gevolgen hebben. Te veel of te weinig geld uitgeven en een slechte service krijgen of zich niet welkom of mishandeld voelen, geeft je niet de herinneringen die je tijdens het reizen graag zou willen maken. Het hebben van een team dat getraind is in klantenservice, die zorgt voor uw veiligheid en beveiliging, wie de juiste sfeer voor u creëert, is veel belangrijker. Het draait allemaal om het maken van nieuwe vrienden en genieten van je tijd.

Ga voor meer informatie over professionele duik- en duikcursussen naar www.dive-hurghada.nlDalia Saleh - Clients Relations Manager