uploaded picture

7 dingen die je van je bucketlist kunt schrappen door Hurghada te bezoeken

    Hoewel je misschien nog nooit van Hurghada hebt gehoord, is het het populairste toeristenoord van Egypte en de beste bestemming aan de Rode Zee voor watersporters. De locatie maakt het een fantastische uitvalsbasis voor woestijnverkenning, mariene avonturen en historische bezienswaardigheden. Wat uw specifieke interesses ook zijn, u vindt altijd wel iets om uw bucketlist af te strepen in Hurghada.

# 1. Duik rond scheepswrakken

Duikers hebben keuze te over in Hurghada. Met zijn rustige blauwe water is Gota Abu Ramada een populaire duikplek voor beginners. Het is een prachtige plek om het lokale zeeleven te ontmoeten, waaronder adelaarsroggen, anemoonvissen, koraalduivels en trekkervissen.

The Straits of Gubal staat bekend om zijn scheepswrakken, waaronder SS Thistlegorm. Dit is een WO II vrachtschip ontdekt door Jacques Cousteau in de jaren 50. En Shadwan Island in het zuidoosten heeft 5 scheepswrakken langs het Sha'b Abu Nuhas-koraalrif. De Carnatic tot zinken gebracht in 1869 is bedekt met koraal en biedt een thuis voor het leven in zee. Pas op voor zeenaalden, koraalduivels en trekkervissen.

Zorg voor diepere duiken dat je een dik duikpak draagt ​​dat gemaakt is om te duiken en dat je de juiste uitrusting gebruikt. Een duikcomputerhorloge kan u helpen bij het plannen en uitvoeren van complexere duiken. Als je een begeleide duik- of duikles boekt bij een gerenommeerde duikschool zoals Dive Hurghada,zij kunnen zorgen voor de juiste uitrusting (inclusief duikcomputer) en ervoor zorgen dat deze veilig is.

uploaded picture

# 2. Rijd in een onderzeeër

Als je onder water wilt verkennen zonder nat te worden, waarom zou je dan geen ritje maken in een onderzeeër? Sindbad Submarines organiseren onderzeese tochten aan boord van onderzeeërs die tot 44 passagiers 65 voet onder de golven vervoeren.

Rijen met grote patrijspoorten aan elke kant van de onderzeeër bieden uitzicht op prachtige koralen en kleurrijke vissen. Een nog groter erkerraam aan de boeg biedt een panoramisch uitzicht op het omringende water. Als zwemmen niet een van je sterke punten is, is dit de enige manier om de magie van de zeebodem in het echt te zien.

uploaded picture

# 3. Berijd een kameel door de woestijn

Eeuwenlang was de enige manier om de woestijnen in Noord-Afrika en het hele Midden-Oosten over te steken, lid te worden van een caravan waar kamelen werden gebruikt om handelsgoederen en ruiters over lange afstanden te vervoeren. Tegenwoordig kun je deze unieke vorm van transport ervaren door met een kameel de woestijn in de buurt van Hurghada in te rijden. Er zijn bedoeïenennederzettingen ten westen van Hurghada die u kunt bezoeken om te genieten van een door een bedoeïenen begeleide kameelrit over het zand.

uploaded picture

# 4. Geniet van een quadtour door de woestijn

Als je liever metaal en een motor hebt dan een zadel en kameel, waarom maak je dan geen quadtour door de woestijn? Duinbuggy-, jeep- en quadtours door de woestijn zijn populair in Hurghada. Bovenop een snel bewegende quad kun je de wadi's tussen de rode bergen verkennen en de veerkrachtige acaciabomen bewonderen die daar groeien. Quad-fietstochten zijn ook een andere manier om de bedoeïenendorpen vanuit Hurghada te bereiken.

uploaded picture

Image by Kasjan Farbisz from Pixabay 

# 5. Geniet van bedoeïenen gastvrijheid

De bedoeïenen die in de woestijn wonen, staan ​​bekend om hun gastvrijheid. Tijdens een bezoek aan Hurghada kunt u een bezoek brengen aan een bedoeïenendorp om de lokale bevolking te ontmoeten, meer te weten te komen over hun cultuur en misschien mee te doen aan een traditionele maaltijd. Net als in de films leun je achterover op kleurrijke kussens die op de grond of in een tent zijn gerangschikt.

Er worden veel rondleidingen georganiseerd door hotels in de omgeving die Bedoeïenendorpen bezoeken. Probeer er een te vinden met tentoonstellingen van traditionele dans en muziek, evenals de bedoeïenenkeuken. Dit is een geweldige manier om meer te weten te komen over de bedoeïenencultuur in de woestijn.

uploaded picture
Image by Kasjan Farbisz from Pixabay 

# 6. Sterren kijken

Een van de geweldige dingen van woestijnen is dat er weinig bewolking is en zelfs minder lichtvervuiling om je zicht op de sterren te blokkeren. Om die reden zijn astronomische nachttours vanuit Hurghada populair. Veel hotels kunnen je in contact brengen met een lokale gids die je niet alleen naar de beste plekken brengt om de hemel te bekijken, maar ze zullen ook een telescoop leveren. Dit is misschien wel de beste kans die je ooit hebt gehad om de sterrenbeelden helder aan de nachtelijke hemel te zien schijnen.

uploaded picture

Image by StockSnap from Pixabay 

# 7. Zie de wonderen van het oude Egypte

Hurghada is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van enkele van 's werelds meest fascinerende archeologische vindplaatsen. Het is een reis van 5 uur over de weg of een vlucht van 45 minuten van Hurghada naar Luxor, de thuisbasis van de beroemde Vallei der Koningen. En het is een reis van 5 uur over de weg of een vlucht van 1 uur naar Caïro en de piramides.

In Luxor vind je de ruïnes van oude tempels zij aan zij met moderne gebouwen in het stadscentrum. Op de westelijke oever van de rivier de Nijl vind je de oude graven van de grote farao's van Egypte. Maar als je het laatste overgebleven wonder van de Oude Wereld wilt zien, ga dan naar Caïro om de Grote Piramide van Gizeh en de Grote Spinx te zien.


uploaded picture
Image by マサコ アーント from Pixabay

uploaded picture


Author: Robert Baker - Outsidepursuits